60% от българите нямат никакви спестявания, те могат само да намалят

...
60% от българите нямат никакви спестявания, те могат само да намалят
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Правителството на Кирил Петков остави хаос не само в енергетиката, но и във финансите. Очаква се 20% инфлация

60% от българите нямат никакви спестявания, те могат единствено да понижат харчовете, разяснява икономическият специалист пред бТВ.
В България има грубо неравноправие сега. По данни на Българска народна банка 84% от спестяванията в банките принадлежат на 1% от популацията. 60% от българите нямат никакви спестявания “. Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ по бТВ икономическият специалист Мика Зайкова.

В миг на повишение на цените и висока инфлация – чака се тази година да е 20%, хората без спестявания могат само да понижат харчовете, разяснява икономическият специалист.
Според нея държавното управление на Кирил Петков е оставило безпорядък освен в енергетиката, само че и във финансите. По думите ѝ, държавното управление не може да помогне на най-бедните, тъй като приходите от налози за последното тримесечие са три пъти по-ниски от тези за първото.
Зайкова разгласи още, че издръжката на тричленно семейство с едно дете към този момент е над 2700 лева, а междинната заплата у нас чисто е 1500 лева Това значи, че при двама работещи родители със междинна заплата приходите едвам ще покриват режийните, храната и превоза на семейството.

При упования потрес с тока, парното и газа през зимата, заплатите въобще няма да стигат за прехрана. Хората, които са на минимална заплата, са действително изправени пред бедност, предизвести икономическият специалист.
Гледайте цялото изявление във видеото

Източник: бТВ
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР